Premiärresa till svampriket

Naturresa lugnt tempo

Åsnen
25-27 september 2020
Pris: 5 900 kr
Deltagare: 6–12

Nils-Arvid Andersson

Dag 1: Resan startar i Alvesta strax efter lunch. Eftermiddagsexkursion.

Dag 2: Heldag kring Åsnen med svamplock och naturstudier.

Dag 3: Hemfärd efter lunch.

Föregående
Nästa

Följ med ut i den vackra småländska naturen i och kring den fina nationalparken Åsnen! Under sakkunnig ledning av Nils-Arvid Andersson, till vardags arbetandes på Naturum Falsterbo, får du lära dig om och uppleva vad naturens skafferi har att bjuda om hösten. Vilka svampar är goda och ätliga? Hur känns de vanligaste sorterna igen? Hur kan de tas om hand, rensas och tillagas. På hotellet kan vi smaka på de olika arterna och jämföra. Vilka tycker du är godast? Med sin bakgrund som biolog och intresse för mat är Nils-Arvid synnerligen lämpad att leda Avifaunas premiärresa till svampriket.

Självklart skådar vi på det naturen visar upp för oss och som inte hör hemma i svampriket. Här finns en god population av havsörn, skogsfåglar som korsnäbbar och sjöfåglar som storlom och fiskgjuse. Senare på hösten samlas stora mängder storskrakar i sjön. Av däggdjur finns älg, utter, vildsvin och lo bland andra.

Vi bor på bekvämt hotell i Alvesta men har tillgång till ett litet kök där vi kan laga till och smaka på svamparna. Men vi serveras också ”riktig” middag och lunch, liksom på alla våra resor ingår helpension. Transporter på resmålet (minibussar) och kunnig reseledning ingår också. Resan utgår från Alvesta och är lätt att ansluta till med tåg. Vi räknar med att ses kring lunchtid på fredag och avsluta på söndag efter lunch

Varmt välkomna att följa med på en annorlunda helg.

Vänta inte för länge med att boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.