Underbara Sydindien!

FÅGELRESA MED GULDKANT

Sydindien med Guldkant
9–21 december 2021
Pris: 39 900 kr
Deltagare: 8–10

Göran Pettersson

Dagsprogram

9 dec. Resan startar på Kochis flygplats. Transport till Thattekad och natt där.

10-11 dec. Thattekad. Natt i Thattekad.

12 dec. Transport till Munnar. Natt i Munnar.

13 dec. Munnar. Natt i Munnar.

14 dec. Transport till Valparai. Natt i Valparai.

15 dec. Valparai. Natt i Valparai.

16 dec. Transport till Coimbatore. Natt nära Coimbatore.

17 dec. Tåg till Ooty. Natt i Ooty.

18 dec. Transport till Mudumalai. Natt i Mudumalai.

19 dec. Mudumalai. Natt i Mudumalai.

20 dec. Transport till Mysore. Natt i Mysore.

21 dec. Transport till Bangalore där resan avslutas på Bangalores flygplats.  

Föregående
Nästa
Tckeill's Blue Flycatcher

Vinden är ljum och behaglig. Det skira morgonljuset väcker liv i skogens invånare. Några White-cheeked Barbet pumpar på och en avlägsen Indian Scimitar Babbler stämmer in. Lite längre in i skogen prasslar det från de torra löven på marken då en muntjak springer iväg, eller var det kanske en gaur, den indiska bisonen. Flera Malabar Parakeet skränar utanför vår lodge och plötsligt hörs en Malabar Trogon ropa. Efter en smakrik indisk frukost är vi redo för nya upptäckter i västra Ghatsbergen.

Sydindien är speciellt. Vinterklimatet passar oss nordbor alldeles förträffligt. Inte för varmt och inte heller för fuktigt. Torrt och milt. Även om många träd har vinterfällt sina löv finns här mycket fåglar att titta på. Större delen av resan tillbringar vi i södra delen av västra Ghats, bergskedjan som följer Malabarkusten från Mumbai till Cape Comorin, Indiens sydspets. Bergen är runda och skogklädda och rika på både fåglar och däggdjur. De högsta topparna når drygt 2.500 meters höjd.

 

I södra Indien träffar man på majoriteten av Indiska halvöns alla unika fågelarter. Här finns också ett rikt djurliv och vi ska inte släppa tanken på att vi kan träffa på tiger. I Valparai söker vi upp den starkt hotade Lion-tailed Macaque. Det finns knappt 4 000 djur kvar idag.

 

Vi reser med Guldkant och flera av våra logier är storslagna – Maharadjornas gamla palats! Vi passar också på att färdas med det unika tåget som tar oss upp till Ooty. Loket är längst bak i tågsetet och skjuter vagnarna tusen höjdmeter upp till den gamla kolonialorten Ooty. Järnvägslinjen är ett världsarv.

 

Reseledaren Göran Pettersson har gjort många resor till Indiska halvön med bl a flera besök till södra Indien. AviFaunas resor till Indiska halvön är mycket populära och vi har nu gjort över trettio besök på subkontinenten.

Priser och boka din resa

Bokning

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.