Pav Johnsson

Pav Johnsson, Kalmar
Tel +46 70 517 89 80
pj@avifaunanaturresor.se

Pav är en mångkunnig biolog och folkhögskolelärare bosatt i Kalmar och på Öland. Han gör ofta radioinhopp i P4 Kalmar, självbetitlad som "naturnörden", och svarar på lyssnarnas frågor. Han har även medverkat flera gånger i Naturmorgon i P1, Mitt i naturen, och sågs under våren 2017 SVT:s satsning "Det stora fågeläventyret". Även om hjärtat länge klappat lite extra för fåglar, har han ett nästan lika stort intresse för växter och insekter. Via sitt jobb på Ölands folkhögskola var Pav under flera år delaktig i ett utbytesprojekt kring vuxenutbildning i Västra kapprovinsen i Sydafrika, därefter har han lett flera resor dit, både med fokus på fåglar och mer brett kring landets historia, natur och kultur. Pav var huvudredaktör för den kritikerrosade "Ölands fåglar", som fick pris av Svensk Bokkonst som en av 2015 års vackraste böcker, och har nyss kommit ut med "Ölands natur - okända och ökända arter". År 2018 fick han Ölandsklubben i Stockholms stora pris, och 2019 blev han vald till Årets ölänning.

Pav Johnsson, Kalmar
Tel +46 70 517 89 80
pj@avifaunanaturresor.se

 

Pav är en mångkunnig biolog och folkhögskolelärare från Stockholm, numera bosatt i Kalmar och på Öland. Han gör ofta radioinhopp i P4 Kalmar, självbetitlad som ”naturnörden”, och svarar på lyssnarnas naturfrågor och bevakar vad som händer i länets natur. Han har även medverkat flera gånger i Naturmorgon i P1, Mitt i naturen, och sågs under våren 2017 SVT:s satsning ”Det stora fågeläventyret”. Även om hjärtat länge klappat lite extra för fåglar och fågelskådning, har han ett nästan lika stort intresse för växter och insekter. Via sitt jobb på Ölands folkhögskola var Pav under flera år delaktig i ett utbytesprojekt kring vuxenutbildning i Västra kapprovinsen i Sydafrika, därefter har han lett flera resor dit, både med fokus på fåglar och mer brett kring landets historia, natur och kultur. Pav har också varit delaktig i flera bokprojekt, senast som huvudredaktör för den kritikerrosade ”Ölands fåglar” som också fick pris av Svensk Bokkonst som en av 2015 års vackraste böcker.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt vårens resor. Resor efter juni planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Utlandsresor efter september planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras.  Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand.  Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter juni. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.