Resekategorier

Dessa är de olika typer av upplevelsefyllda resor som AviFauna erbjuder. Vi hoppas att det underlättar för dig som är ny hos oss att välja en kvalitetsresa som passar dina preferenser. Undantag kan finnas på vissa resmål men lyfts i så fall fram i programmet, så läs det noga.   

Om du är osäker på om någon resa passar dig är du mycket välkommen att diskutera det med oss innan du gör din bokning. Ring 0706-10 44 45 på våra telefontider eller maila admin@avifauna.se så hjälper vi dig mer än gärna. Scrolla ner så ser du en tabell som sammanställer vad som ingår på resorna.

Naturresa Här blandar vi natur och kultur. Det kan innebära besök på vingårdar, medeltida slott och kanske något trevligt museum. Fåglar är ett stort inslag men vi tittar också på växter, insekter och däggdjur. Tempot är behagligt och det finns lite tid till egna aktiviteter. Alla måltider äts på restaurang eller som picknick och boende på ett eller ett fåtal hotell. I allmänhet har vi korta transporter. Den här typen av resa passar även dig som har med en partner med begränsat naturintresse.

Guldkant Natur- och fågelupplevelser i lugnt och behagligt tempo. Vi bor på förstklassiga hotell och äter en god middag i lugn och ro. Innan dagens program börjar äter vi frukost på hotellet. Programmet slutar så du får egen tid på hotellet före middagen. 

Ekonomiresa Införs 2022. Det här är naturresan för dig som vill resa lite billigare. Vi bor på lite enklare login. Det kan, men behöver inte vara, delat badrum och dusch och att man får bädda sin säng själv. Eller att man delar fler än två på ett rum. Kanske till och med någon natt i tält om inte hotell finns.  Bara frukost ingår så du kan välja vilken nivå du vill ha på matutgifterna. Måltiderna kan intas i en enklare restaurang eller i fält med egeninköpt mat. Det är alltid rena och säkra platser vi bor på och konsumentskyddet av att ha köpt en resa med Avifauna gäller förstås fortfarande. Grupperna kan vara lite större än på våra andra resor.

Kunskapsresor (fd kurser) På de här resorna, som ibland är weekend-resor i Sverige eller veckolånga resor utomlands, är meningen att du skall lära dig  och utveckla din egen naturskådning. Oftast handlar det om fågelskådning, både för dig som är helt ny och dig som vill utveckla ditt kunnande inom en viss grupp fåglar. Se resans beskrivning för det. Men ibland lägger vi in något annat ämne.   Här behövs inga förkunskaper. Vi tar lite teori inomhus, men framför allt skall vi vara ute mycket i naturen och lära oss. Det finns tid till en fika och diskussioner på kvällen och dumma frågor finns inte. Du får också ett kompendium med dig hem.

Fågelskådningsresor

Dessa är basen i vårt utbud sedan starten. Självfallet upplever du mycket annan natur, fina miljöer och ibland en hel del kulturhistoria på dessa men reseledarens fokus är på att visa fåglarna. Men vi åker inte till Kairo utan att se pyramiderna och ibland finns lite annat inlagt också. Det framgår tydligt av resans program hur den är upplagd. Men huvudfokus för resan är fåglar.

nybörjare Har du nyss börjat titta på fåglar, men känner dig osäker inför att följa med på någon av våra resor? Då passar våra nybörjarresor perfekt för dig! På resorna som riktar sig till dig som nybörjare har vi inte som mål att se så många arter som möjligt, utan du ska kunna skåda i en takt som passar dig. Behöver du låna handkikare kan vi ordna det.

lugnt tempo Huvudinriktning på fåglar, men även tid till lite natur och sightseeing. Alla måltider på restaurang eller som välorganiserad picknick. Boende på ett eller få hotell. Oftast korta transporter. Inga speciella kunskaper om fåglar krävs och den här resan passar dig som är ny i fågelskådning eller har varit med på någon av våra kunskapsresor.

medeltempo Ibland lite längre dagar. Någon gång tillfälle till egna aktiviteter. Du får bäst utbyte om du har lite förkunskaper eller har skådat utomlands någon gång tidigare, men reseledaren hjälper gärna till om du är nybörjare. Vi försöker se så många arter som möjligt, men lägger inte mycket tid till att leta upp sådana vi missat på resan. Boende på ett eller flera hotell, någon måltid kan intas under lite tidspress. Ibland lite längre transportsträckor.

högt tempo Intensiv fågelskådning och många arter. Det kan bli något tillfälle till egna aktiviteter. Dagens huvudmål intas oftast på restaurang men kan ibland ske sent på kvällen och du hinner kanske inte duscha före middagen varje dag. Vi försöker se så många arter som möjligt och kan lägga tid på att leta upp en viktig art vi missat. Transportsträckorna kan ibland bli långa.

Kvalitet och trygghet ingår på alla våra resor. Helpension, drickskostnader och svensktalande reseledare på nästan alla. Här ser du i stort vad som ingår på olika typer av resor och hur stora grupperna är. Enstaka undantag kan förekomma men är i så fall angivna i resans program.