Ulf Ottosson

Ulf Ottosson, Mellbystrand
Tel +46 70 227 90 73
uo@avifaunanaturresor.se

Ekolog och frilansforskare med rötter i Laholm och Ottenby, med flyttfåglar som största intresse och har under de senaste 35 åren forskat såväl i tropikerna som under 5 expeditioner till Arktis. Efter drygt 20 år i Luxembourg är Ulf nu tillbaka i födelsestaden Laholm. Under 1-2 månader om året undervisar och forskar Ulf på A.P. Leventis Ornithological Research Institute i Jos, Nigeria. Intressefältet i Nigeria inkluderar forskning, förutom på fåglar, också lejon, elefanter, fjärilar, naturvård m.m. 2018 gjorde Ulf sin åttionde (!) resa till Nigeria och han har dessutom varit flera gånger i Ghana vilket givet honom en unik kännedom om den västafrikanska fågelfaunan. Ulf har också besökt alla övriga kontinenter ett flertal gånger (förutom Antarktis). Förutom fåglar är vin och god mat Ulfs stora passion.

Ulf Ottosson, Mellbystrand
Tel +46 70 227 90 73
uo@avifaunanaturresor.se

Ekolog och frilansforskare med rötter i Laholm och Ottenby, med flyttfåglar som största intresse och har under de senaste 30 åren forskat såväl i tropikerna som under 5 expeditioner till Arktis. Sedan 1994 bor Ulf i Luxemburg. Ungefär en tredjedel av året undervisar och forskar Ulf på A.P. Leventis Ornithological Research Institute i Jos, Nigeria. Intressefältet i Nigeria inkluderar forskning med ett tiotal doktorander på, förutom fåglar, också lejon, elefanter, fjärilar, naturvård m.m. 2012 gjorde Ulf sin femtionde (!) resa till Nigeria och han har dessutom varit flera gånger i Ghana vilket givet honom en unik kännedom om den västafrikanska fågelfaunan. Ulf har också besökt alla övriga kontinenter ett flertal gånger (inkl. Antarktis). Förutom fåglar är vin och god mat Ulfs stora passion.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. Klicka bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.

AviFauna och coronaviruset

AviFauna tar coronaviruset på största allvar och vår målsättning är förstås att våra kunder skall gå skadelösa vid de tillfällen vi tvingas ställa in resor. Med anledning av reseavrådan från UD har AviFauna Naturresor ställt in sina resor fram till 14 april. Resor efter 14 april planeras fortgå, men vi bevakar situationen noga ifall den kommer förändras. 
Vi följer de riktlinjer som Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen (SRF) ger sina medlemmar. Vi jobbar intensivt med de resor som ligger i närtid i första hand. Vi kommunicerar i första hand direkt med berörda kunder om åtgärder och deras individuella önskemål. Det innebär att vår personal är ännu mer upptagen än normalt och vi har svårt att ge snabba svar på frågor som berör resor efter april. Därför kan vi vara lite otillgängligare än vi normalt är och vi hoppas på förståelse för det. Har du en akut fråga får du gärna maila oss i stället för att ringa. 

Klicka var som helst bredvid rutan för att stänga och surfa vidare.